Summa sidvisningar

tisdag 14 juni 2011

Börsen - att vara eller inte vara

Ja, alla har vi väl våra åsikter om börsen? Jag läste omkring lite på e24 och hittade en artikel om en norsk hotellägare som tagit bort sina företag från börsen. Orsaken är simpel: han anser att företag på börsen endast fokuserar på ekonomisk vinning för investerarna och inget annat. Han anser att man borde också ta ett ansvar för miljö och omgivning även om det inte ger kassaklirr. 

Här fanns en kommentar jag fastnade för. Jag tror detta är en väldigt sund idé och tankesätt. Marknaderna består ju för tillfället endast av uppblåsta bubblor som är gjorda för att spricka så att man kan börja blåsa upp nästa bubbla.
"Helt rätt av Stordalen att plocka bort sina bolag från börserna.Dagens aktiekurser återspeglar inte längre ett företags kondition eller framtidsutsikter, utan manipuleras kontinuerligt för att skapa upp/nedgångar som är en förutsättning för spekulationsvinster.Först när aktieförsäljningsvinster beskattas med 100 procent,när innehavet har varit kortare än 6 månader(resp.12 månader),återfår aktiekurser sitt sanna värde"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar